Cum putem sa printam avansat tabelele cu date in Microsoft Excel

Cum printam avansat in Excel, cum repetam capetele de tabel pe toate paginile care sunt scoase la imprimanta si cum stabilim ordinea paginilor

Introducere:

Pare simplu, dar scoaterea datelor pe hartie in Excel NU-I ATAT DE USOR DE REALIZAT! Vrei cap de tabel repetat pe fiecare pagina? Vrei sa intre tot tabelul pe o singura pagina? Vrei sa-ti intre pe fiecare pagina strict continutul dorit? Ai de munca, tata… Glumesc, trebuie doar sa stii sa folosesti vreo… 20 de butoane :)

Lectii:

  1. Page Break Preview

  2. Set Print Area

  3. Insert Page Break

  4. Page Setup

Ti se pare greu sa parcurgi singur lectiile video gratuite?

Inscrie-te la unul din cele 10 tipuri diferite de cursuri Excel in clasa (cu instructor acreditat Microsoft)

Pasul 1
In Excel, printarea nu este chiar asa de simplu de realizat ca in alte produse din suita Microsoft Office.

In Word, de exemplu, este relativ usor de printat pentru ca stim ordinea de curgere a paginilor si avem deja setata incadrarea in pagina.

In Excel, acest layout nu este creat in mod implicit. Presupunem ca avem foarte multe coloane si linii completate cu date. Va trebui sa gasim o modalitate de a preciza ce continut din foaia de calcul intra pe fiecare pagina ce urmeaza a fi scoasa la imprimanta.

Tutoriale video interactive

Acest curs este disponibil si in format video interactiv, oferit gratuit tuturor celor care participă la cursurile noastre Excel in clasa.

Pasul 2
Pentru setul de date ce urmeaza a fi tiparit, ne propunem sa scoatem acest continut pe patru pagini. Va trebui sa apara o intrerupere de pagina verticala intre coloanele 12:00 p.m. si 01:00 p.m. si, de acemenea, o intrerupere de pagina orizontala intre randurile Bucuresti si Timisoara.

Exista un mod de vizualizare dedicat printarii. In tab-ul View, grupul Workbook Views, vom alege Page Break Preview. Putem utiliza si butonul Page Break Preview din bara de stare. In acest moment putem sa cream intreruperile de pagina.

Ai intrebari tehnice legate de Excel si vrei sa te ajutam?

Detinem cea mai mare comunitate Excel din Romania (peste 11.000 membri activi), unde primesti suport gratuit la problemele tale Excel

Pasul 3
Pozitionand cursorul pe orice celula din setul de date si apasand combunatia de taste Ctrl+*, vom selecta intregul set de date.

Din tab-ul Page Layout, grupul Page Setup, alegem Print Area si optiunea Set Print Area. Prin aceasta, Excel preia doar zona selectata pentru tiparire, ignorand zonele adiacente.

Pasul 4
Setarea intreruperii de pagina verticala se face prin selectarea intreruperii de pagina existente si tragerea ei intre coloanele 12:00 p.m. si 01:00 p.m.

Atentie! Optiunea Insert Page Break este disponibila doar in modul de vizualizare alege Page Break Preview.

Pasul 5
Setarea intreruperii de pagina orizontala se face prin selectarea randului 16, apasarea butonului dreapta al mouse-ului si alegerea optiunii Insert Page Break. In acest moment avem continutul structurat pe patru pagini, numerotate Page1 … Page4.

Pasul 6
Pentru a schimba ordinea de tiparire a paginilor, cu o celula selectata, apasam butonul dreapta al mouse-ului pentru a accesa meniul shortcut si alegem optiunea Page Setup.

In caseta de dialog Page Setup, in tab-ul Sheet, sectiunea Page order, selectam optiunea Over, then down. Apasam butonul OK.

Pasul 7
In cazul in care avem putin continut pe pagina, putem mari imaginea tiparita, tot din caseta de dialog Page Setup, fila Page, setand optiunea Adjust to: 130 % normal size.

Pasul 8
Putem, de asemenea sa modificam orientarea paginii, alegand din caseta de dialog Page Setup, fila Page, optiunea Landscape si marim, in acest caz si procentul de marire la 160%. Putem apasa aici butonul Print Preview, pentru a vedea rezultatul.

Pasul 9
Modificam si alinierea, selectand din caseta Page Setup, fila Margins, optiunile Center the page, Horisontally si Vertically.

Pasul 10
Cea mai importanta setare de tiparire este stabilirea randurilor ce se repeta in partea superioara si in partea stanga.

Aceasta setare se face in caseta de dialog Page Setup, fila Sheet, Rows to repeat at top – selectam randul 11 si Columns to repeat at left – selectam coloana A.